luni, 2 iunie 2014

Hotel Agamemnon


N-am putut să ne cazăm la Hotel Agamemnon; o știre de ultimă oră anunța venirea generalului-rege, numai că în loc să vină acasă, a venit la hotel. Locul său de proprietar fusese luat de Egist, dar Agamemnon n-a știut asta niciodată, a murit neștiind acest secret.

Să vii acasă ca la hotel, cum sună asta?
Nu sună a crimă?

La intrare pentru a evita orice confuzie cu Dandanache, vedem masca, masca mortuară. Masca de la Micene (Mycenae), presupusă a fi a lui Agamemnon. Este clar, ne aflăm într-un fel sau altul la hotel Dracula. Locul unde poți să-ți afli grupa sanguină-sangvină, de pe limba unui liliac sau a unui cuțit.

Ideea de a da astfel de nume face parte dintr-o reclamă forțată, cine naiba ar fi la hotelul lui Iorgos, numit Iorgos, numai băștinașii, pentru că-l cunosc pe Iorgos ca fiind un tip tare care a reușit să-și facă un hotel. Numai că în afară de-o cafe -frape, poate un pahar de tsiporo, lins cu apă, poate un vin sau o bere, altceva nu vei avea parte. De aceea trebuie să împrumutăm ceva cu marcă, ceva știut de toată lumea. Sigur știe lumea cine a fost Agamemnon, de cearta lui cu Ahile (Achilles), de frumoasa Briseis, de Casandra? de multe altele? Nu! Nu mai știe multă lume de asta. De aceea Iorgos, moștenind hotelul de la tatăl său, nu bănuie falimentul.

Eu personal, din motive strict homerice, nu m-am putut caza la Hotel Agamemnon.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

mesajele anonime nu se citesc