vineri, 20 septembrie 2013

Locuri interzise

„Arhitectura nu poate fi un act atât de spontan ca scrisul.” 
Jean Baudrillard *
made by Mihai

La zece ani de la marea evadare, încă mai doream să mă ascund. Visam cu ochii deschiși cum sap gropi, apoi tunele asemeni cârtițelor. O căldură ce vine de jos, din pământ, îmi dă protecția pe care vântul și frigul de-afară nu fac altceva decât să mă înnăbușe. Nu descoperisem lumina. Nu descoperisem etajul - locul care se află deasupra pământului. Încă uneori mai visez -de data asta cu ochii închiși, cum sap printr-un pământ moale și lipicios cu mâinile goale și treaba merge bine. Înaintez. Visul acesta devine coșmar.

pamântul
Nu călca încă, poți face numai după ce scoatem crucile. După ce astupăm canalele, după curățenie.

cerul
Rupt în gură adorm la ora zece seara. Dorm aproape nouă ore (mult pentru mine). Munca -oricare ar fi ea, tâmpește pe om, îl adoarme în final. Nu-i dă răgaz să privească. Abrutizarea omului devine imediată. Poate că norocul fiind de partea mea îmi dă savoarea unei beții finale, a unei echilibristici între real și imaginar ce are ca scop trecerea uneia în cealaltă. Nu pot scrie imediat după ce las ciocanul din mână, cu toate că gândurile o iau razna repede. Neputința are ca aliat lipsa confortului. Fără căldură, fără apă caldă menajeră, copiii exilați temporar, mă simt străin în noua mea casă. Să fie de vină că cerul a devenit mai aproape, că lumina zburdă atât de liber? Mai visez rar de tot că sap, cu mâinile goale, în pământ reavăn. Poate de aceea am scos crucile și-am pus piatră.

* Jean Baudrillard, Jean Nouvel, arhitectură și filosofie-obiecte singulare, Paideia, 2005, pag.85.

5 comentarii:

  1. ce nume, tomasi-kaneda20 septembrie 2013 la 10:02

    Se zice ca lidar te ajuta sa vezi mai bine miscarea liniilor in ansamblul sferei....

    RăspundețiȘtergere
  2. Noul nume mi l-am luat recent asa ca-l mai stilcesc...

    RăspundețiȘtergere
  3. kanade
    Să scriem că pentru o vreme sunt dulgher.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cind termini de mansardat? Unele lucruri se vad mai clar....de la inaltime. Arhitectura neuronala inca nu poate fi modificata....prin inginerie tehnica. Poate genetica, dar mai dureaza....altfel, ce mai faci?

    RăspundețiȘtergere
  5. in asteptarea robotului data personal20 septembrie 2013 la 13:26

    Pe scurt despre ce-mi doresc de ziua mea
    Imi doresc un robot data pentru ca asa:
    N-ar trebui sa mai interactionez cu prestatorii de servicii de sex masculin. Ieri, am mincat multe catecolamine si apeluri ca sa trec prin interactiunea cu un astfel de personaj. Zice ca repara aparatura la domiciliu. La domiciliul lui, evident. Pretul reparatiei se stabileste dupa moaca de fraiera a femeii si gradul de infatuare al masculului. Zice in gindul lui, o sa-i fie frica deci o sa plateasca un pret umflat.
    As dori ca femeile sa fie mai orientate catre joburile barbatilor si mai putin catre exhibitia hormonala. Prea multe femei nu stiu sa faca altceva decit exhibitie hormonala sau mistica.
    In concluzie daca stiti pe cineva care are un robot data ce poate fi trimis sa rezolve probleme curente prin interactiunea cu prestatorii de servicii, in special masculini si in special promovati pe net, va rog sa-l anuntati ca mi-as dori un astfel de cadou.
    Evident, as putea inapoia cadoul data de ziua posesorului.



    RăspundețiȘtergere

mesajele anonime nu se citesc