duminică, 8 septembrie 2013

Clipa

≪Toți nebunii vin la mine. Pînă și medicul mă sună. „Hristos a fost cel mai mare psihiatru și cel mai încrezut dintre toți - atunci cînd susținea că e Fiul lui Dumnezeu. Și cînd i-a aruncat pe negustorii ăia din biserică. Evident, a fost greșeala Lui. Pînă la urmă, I-au făcut felul. Ba chiar I-au cerut să-și adune picioarele, ca să economisească un cui. Ce căcat.≫
Charles Bukowski

Lumina nu face economie, are doar de ales felul în care să parvină. Este vorba de unghi. Să reușești datorită unghiului, traiectoriei, în felul în care vântul îți duce dorința la țintă. Să nu devii martir, nici erou, nici VIP sau măcar consilier de primărie, oricare ar fi orașul sau comuna în care te afli.

În lumea asta largă, neînchipuit de mare, există lucruri atât de valoroase prin care te poți afirma. Spre exemplu; timpul în care te poți lega la șireturi, vara, atunci când temperatura îți prescrie că te poți arunca în apă, dimineața, la mare. Faci economie la șosete. Nimeni nu l-a văzut pe Isus în jambiere.Charles Bukovski, Povești despre NEBUNIA obișnuită, Rao, 2005, pag. 30.

Un comentariu:

  1. Ai prins vraja apei, Scorchfield; se priveşte cu lăuntricunghiul mai întâi, în aşteptare.
    Clipa vine după.

    RăspundețiȘtergere

mesajele anonime nu se citesc