sâmbătă, 27 octombrie 2012

Twitter și Windows 7 acum mii de ani



Ceea ce mulți s-ar putea să știe și mai mulți chiar să bănuiască, încă în domeniul artei nu mai inventăm nimic -azi în contemporaneitate, această gaură profundă se încearcă a fi umplută cu ajutorul tehnologiei.

Acum o sută și-un pic de ani și mai încoace, genii ale cubismului, structuralismului, ale modernismului, au îngenuncheat în fața primitivismului artistic ce se dovedea mai valoros decât toate icoanele din toate bisericile, asta pentru că era liber, despre el scriu, despre primitiv.

Mai aproape de noi, în aproape o sută de ani s-au epuizat toate simbolurile, adică acum două mii cinci sute de ani. Tot cam de atunci grecii au inventat cuvântul, dar nu cel biblic, cel științific, un fenomen căpăta un cuvânt, a fost prima revoluție tehnico-științifică, astăzi un fenomen capătă un simbol, este a doua de fapt. Ca să termin într-un exemplu; la marea descoperire a puterii atomului din secolul trecut: i-au spus bomba atomică, de fapt prin denumire (prin cuvânt) n-au spus mare lucru, se știa demult.

Un comentariu:

  1. Gresesti. Nu este primitivism....este esenta vitala....reprezentarile noastre de acum sunt tot despre esenta vitala, numai ca aceasta este ...mult schimbata....

    RăspundețiȘtergere

mesajele anonime nu se citesc