miercuri, 1 august 2012

Politica actuală îl respectă pe Miciurin

Mitologia s-a întâlnit deseori cu știința, intersecția a provocat numeroase infarcturi în rândul adepților prezentului continuu. Politica în schimb a venit pe invers, s-a întâlnit cu mitologia prin promisiuni populiste, elucubrante de-a dreptul. Una dintre acestea, din politica actuală este TVA-ul la încasare. În planul de conturi general (al contabilitățiîn dublă partidă), TVA-ul are ocupate patru conturi, asta pentru a fi evidențiate corect cele înscrise în documentele fiscale, adică plătim TVA la venit (pentru cei ce facturează cu TVA), minus TVA la cheltuieli (vorbim de cele deductibile).

Într-o concepție miciurinistă, ce ocolește orice lege și dacă nu o poate face „o smulge” pe dânsa -pe lege, o pune pe masă și i-o trage, și mai apoi în urma acestui viol vor apărea peste noapte „Jack și vrejul de fasole” care în drumul său spre nori va avea nu păstăi cu boabe, ci mere de aur. Printr-o promisiune ce ține doar de avantajul imediat al acesteia, trebuie să abolim nu numai capitolul VI din Codul Fiscal - taxa pe valoare adăugată, dar și lungi paragrafe din celelalte capitole. Lucru pe care miciuriniștii aflați la putere sigur l-au luat în calcul, astfel vor da vina pe F.M.I., ei -femeiștii, nu vor bunăstarea poporului român, uitând că tehnica de calcul și matematica trebuie mai întâi elaborată și mai apoi legiferată.


Astăzi, pentru aberații nu se mai capătă nici un premiu. Și chiar dacă câștigăm premii la Olimpiadă, apar miciuriniști care le scuipă.

Această carte a trecut din bibliotecă în bibliotecă, din sindicat în uzină și sigur n-a fost furată, a fost aruncată la refolosibile. Este un noroc cu anticarii ăștia, pe care eu îi stimez că salvează asemenea opere, de 15 lei, atenție.

Pentru pasionații de lectură prima pagină dă tonul, ultimul paragraf este cel mai bun. O carte bună de concediu.

2 comentarii:

mesajele anonime nu se citesc