joi, 15 ianuarie 2015

Imaginea de nylon a unei lumi de plastic

Un pahar de bere pe-o masă cu față de PVC
Mi-a trebuit mult să focalizez o astfel de imagine, noroc cu digitalul, am ales până ce-am cules.
Analogic, putem cheltui un film de 36 de poziții din polietilenă uns cu gelatină pătrunsă de oxizii de argint, luminofori. Mai cheltuim o grămadă de foi fotosensibile care mai târziu vor deveni fotografii, materialul imaginii materiale văzute, nealterate. Acum, de la apăsarea pe buton, apoi pe alte butoane, avem imaginea unei lumi artificiale, create. Originalul ar fi berea, dar ea este transparentă și modifică doar optic planul. Mai modifică chiar și culoarea. În final poate doar atât; optic și cromatic.

Acum imaginați-vă, că sute de mii de oameni privesc aceste cercuri și le măsoară, caută ceea ce nimeni n-a reușit să prevadă și-și etalează cunoștințele, se-ntrec, se omoară; toate în numele cunoașterii. Se contrazic și se ceartă, în numele religiei. Se aliniază și se privesc, în numele filozofiei. Și enumerarea poate continua la nesfârșit.
Este vina persoanei ce-a aruncat mărul de aur, de aici un întreg concurs de frumusețe, un întreg război. Câtă sensibilitate și câtă moarte; natura umană.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

mesajele anonime nu se citesc