miercuri, 28 decembrie 2011

Echilibrul


Dacă între interior și exterior există un echilibru, atunci sistemul ce interacționează cu interiorul, și cu exteriorul, este în echilibru; exemplu: omul.

Omul este mediul în care sistemul său se bălăcește, în care face valuri, iuțește vântul, apropie norii, depărtează orizonturile. Sistemul uman nu este numai cel osos, sau cel nervos, sau cel sanguin, mai avem un sistem moral, unul etic, care suportă în întregime presiunea celorlalte. Trebuie să amintim că sângele unui comatos are ph-ul în jurul valorii de trei, ca să nu mai pomenim de sistemul muscular care decade rapid. Toate fiind legate, merg în același tempo, dar cine poate asta?!

14 comentarii:

  1. omul cred ca este definitia perfecta a echilibrului iluzoriu...

    urasc podurile...puntile suspendate...chestie de echilibru sau-imi spunea cineva-placerea de a detine mereu controlul...
    eu una stiu doar ca le urasc :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, imi place mai mult cind scrii despre grecia antica. aici, pe la medicina, pui mult de la tine. adica ai fi atins echilibrul daca nu mentionai cu atita strictete valoarea singelui acid. poate asa este la vampirul comatos....omul este mort demult....

    RăspundețiȘtergere
  3. pandhora
    Podurile unesc drumurile, sau le continuă, sau le despart, cum vede fiecare.

    :) De aceea civilizația modernă încearcă să-i învețe pe copilași să-și mențină echilibrul!

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim
    Tocmai ce zilele astea canalele de știri anunțau un tânăr ce s-a trezit din comă după un an și ceva, tocmai înainte să-i preleveze organele; cred că s-a stricat dezechilbrul și s-a echilibrat!

    Și asta nu-i legendă s-au mit.

    RăspundețiȘtergere
  5. http://www.adevarul.ro/international/sua/Miracol_Craciunului_-_Un_tanar_din_Arizona_a_iesit_din_coma_cu_doar_citeva_ore_inainte_ca_medicii_sa-l_deconecteze_de_la_aparate_0_614938565.html

    RăspundețiȘtergere
  6. o sa incerc sa vad altfel podurile :)

    RăspundețiȘtergere
  7. si avea ph-ul sanguin = 3? ma indoiesc, mai ales ca era pe aparate. n-am inteles faza cu miracolul! s-a mai intimplat, nu-i asa? surprinzator ar fi momentul - adica tocmai atunci cind sa-l deconecteze! dar se stie ca apartinatorii sunt incurajati sa le vorbeasca comatosilor pentru ca, nu-i asa, urechea poate fi integra, nervul auditiv si centrii auditivi la fel si deci el ar putea sa "auda" ce i se spune. Pina la urma "somnul" acesta patologic tine in principal de afectarea substantei reticulate nespecifice, deci alti neuroni, ce-i drept imprastiati peste tot in creier.

    RăspundețiȘtergere
  8. suntem atit de fragili si totusi atit de ...increzatori in noi, in destinul speciei umane
    doar increderea transcede. in rest, raminem inca perisabili

    RăspundețiȘtergere
  9. Anonim
    Hai altfel,
    K-Pax
    unul singur se jură că vine de acolo; de pe planeta K-Pax, un miracol, căci ceea ce se-ntâmplă în jurul său așa este astfel este remarcat.

    http://www.imdb.com/title/tt0272152/

    RăspundețiȘtergere
  10. Da, versiunea moderna a legendelor Olimpului. Carti fantastice care fac rating. Oricum, i-am admirat intotdeauna pe aceea care au circulat prin lume, au citit o gramada si apoi au reusit sa scrie o "utopie, distopie, ucronie, cosmogonie, sau siracuza stelara" etc, etc.

    RăspundețiȘtergere
  11. Bine, nu vorbim aici de astronomie care face progresele cele mai mari intre stiinte. Trebuie sa existe si ....pamint printre stele....este adevarat ca este foarte rar....si uneori pare foarte sterp...

    RăspundețiȘtergere
  12. http://karina-lumeanoastra.blogspot.com/2011/12/blog-aniversar-2-ani_1712.html
    trofeul e pt blogul tau!

    RăspundețiȘtergere
  13. echilibrl exista fie ca suntem sau nu constienti de el..., dar noi alegem valenta motivatiilor, iar implicit devine si echilibrul capatnd consistenta si valenta opusa in cadrl actiunilor noastre.

    RăspundețiȘtergere
  14. Dacă echilibrul există în afara noastră? motivațiile ar lipsi, nu imităm de dragul imitației.
    Sigur că fiecare își masează mușchii de dragul alegării.

    RăspundețiȘtergere

mesajele anonime nu se citesc