Anii crizei americane au dus la descoperiri fabuloase, nu numai la prăbuşiri iminente.
Încă din 1928, un tânăr chimist american este angajat în marele concern Du Pont; numele lui este Walace Hume Carothers. În 1931, după descoperirea neoprenului descoperă un alt polimer pe care l-a numit NYLON. Noua fibră prezenta calităţi cu totul şi cu totul deosebite; avea luciul mătăsii naturale, elasticitatea mult mai bună şi chiar rezistenţa.
No You Lousy Old Nippons este de fapt fraza din care s-a născut denumirea polimerului. America importa mari cantităţi de mătase naturală din Japonia. Du Pont pentru a pune la punct instalaţia pilot şi pentru prima linie zero, a cheltuit 27 de milioane de dolari la nivelul anilor 1938.
Extrase din cartea Descoperiri Epocale în Chimie de Axente Sever Banciu, Ed. Albatros, cartea a costat 12 lei în anul 1983.
In caz ca cineva cauta NYLON, informatii corecte se gasesc aici:
RăspundețiȘtergerehttp://en.wikipedia.org/wiki/Nylon
NYLON nu este acronim, desi este poetica descrierea.
Să lăsăm wikipedia, caută sensurile adevărate, NYLON este defapt o prescurtare, este un fapt istoric, ca şi toate denumirile elementelor chimice, numele planetelor ş.a.m.d.
RăspundețiȘtergereChiar nu suntem la ora de chimie să desfăşurăm benzenul.
Chiar am dat şi sursa, care este mai valoroasă decât wiki, toceşte treptele unei biblioteci, lasă computerul să se răcească.